Newcastle 2005
Start Back

 

2005 Newcastle Beknopte beschrijving

Eindelijk was het dan zover, SC Heerenveen overwinterde in Europa. Een leuke bijkomstigheid was ook, dat wij tegen Newcastle United mochten spelen. Wij hadden goed begrepen, dat er een run op kaarten en het vervoer over de Noordzee zou komen. Deze uitwedstrijd wilden wij voor geen goud missen en dus in het weekend na de loting gelijk de overtocht geboekt. Ruimte en keus waren er nog genoeg en het hotel lag mooi in het centrum. De toegangskaarten moesten nog wel worden gekocht, maar de club kon hier nog geen informatie over verstrekken. Onze opvatting was de overtocht is geregeld en in het stadion zullen wij ook wel komen. In het slechtste geval moeten wij de wedstrijd in een pub zien (ook geen straf).

Indrinken in de laatste pub voor Engeland in IJmuiden

De overtocht naar Newcastle was ruw, ik ben zelfs zeeziek geweest (na veel overtochten de eerste keer). Zodra wij echter voet aan wal zetten was de ziekte over en konden wij de gehele dag door de stad struinen en natuurlijk hier en daar even in een warme pub zitten. Het was natuurlijk februari. Tegen vieren richting de pub nabij het stadion. Hier verzamelen de Newcastle fans zich meestal, maar niet vandaag, de pub was van ons.

Newcastle United Pub

De wedstrijd was leuk, jammer van de eigen goal, maar wij lieten ons niet wegspelen. Wij zaten in de nok van het stadion en omdat het stadion asymmetrisch is hadden wij een feeëriek uitzicht over de stad. De kou werd weg gezongen en onze relatief kleine groep, kon zich best meten met de Newcastle supporters. De wedstrijd werd verloren, maar wij konden met opgeheven hoofd het strijdperk verlaten. Buiten het stadion was applaus van de Newcastle supporters ons deel. SC Heerenveen had wederom respect afgedwongen. Voor ons was het tijd om het nachtleven van Newcastle te gaan verkennen. Daar was niets mis mee. En ook nu weer waardering voor de SC Heerenveen supporters in de plaatselijke lokaliteiten.

Newcastle heeft veel bruggen over de River Tyne

Na een goede nacht de vrijdag besteedt aan shoppen, bruggen bekijken en culturele zaken, zoals het testen van de diverse soorten Ale en Lager. De boottocht terug was plezieriger dan de heenreis. De stewards hadden een makkelijke taak. Het veerboot personeel was blij verrast, dat voetbalsupporters zich ook als gewone, maar dorstige mensen konden gedragen. Onze vrienden van een grote Nederlandse voetbalclub hadden een paar jaar geleden ten onrechte in de veronderstelling geleefd, dat het schip gesloopt moest worden. Dit trauma is de DFDS Seaways (de veerbootmaatschappij) nu kwijt.

Zaterdagmorgen om twaalf uur moe maar voldaan weer thuis.

Statistieken

SC Heerenveen 

1 - 2

  Newcastle United

 

 

 

Competitie:

UEFA Cup

Datum:

17 / 02 / 2005

Locatie:

Abe Lenstra Stadion, Heerenveen| Nederland

Aantal toeschouwers:

19500

Arbitrage:

Szabo

24. Huntelaar (schot)
assist: Bruggink

1 - 0

 

 

1 - 1

69. Shearer (schot) assist: Kluivert

 

1 - 2

82. Bowyer (hakballetje)
assist: Carr

 

Newcastle United 

2 - 1

  SC Heerenveen

Competitie:

UEFA Cup

Datum:

24 / 02 / 2005

Locatie:

Saint James' Park, Newcastle, Engeland

Aantal toeschouwers:

26156

Arbitrage:

Delevic

 

1 - 0

10. Breuer (eigen doelpunt)

25. Shearer (vrije trap)

2 - 0

 

 

2 - 1

79. Bruggink (strafschop)

 

Geboekt een vierdaagse MaxiCruise naar Newcastle via DFDS Seaways.

Overnachten in Newcastle in het Quality Hotel.

Vertrek: 23 februari 2005.

De Wedstrijd Newcastle United tegen SC Heerenveen was: 24 februari 2005, 19.45 uur.

Terug: 26 februari 2005.

Het officiele programma

Shearer's Bar