Londen 2001
Start Back

 

2001 Londen Beknopte beschrijving

In mei was het dan zover ook de mannen hadden de tijd gevonden om een kort tripje te maken naar Londen. Iedereen was al eens eerder in Londen geweest, maar dan meestal op doorreis tijdens de vakantie. Voor sommigen was dat meer dan 25 jaar geleden. Het doel van dit tripje was in de eerste plaats de dagelijkse sleur een beetje achter je laten en wat plezier maken. Misschien kon er ook nog wat cultuur worden mee gepikt.

De eerste dag was een reisdag, maar niet een onplezierige, wel veel controle bij de grenzen in verband met de mond- en klauwzeer epidemie. Eerst met de trein naar Hoek van Holland, dan met de snelle Stena HSS naar Harwich en verder met de trein naar Londen. Het laatste stukje met de metro. De trein in Nederland was behoorlijk vol, maar met de meegenomen versnaperingen niet echt een straf. Aan boord van de veerboot heb je echt veel keus in de diverse restaurants en wat zo leuk is aan trein- en veerbootreizen, het alcohol promillage is niet zo belangrijk. Het eten spoelt dan ook heerlijk weg. Voor, dat wij vertrokken hebben wij nog even het hotel gebeld, om te vragen welk metrostation voor ons de beste optie was om uit te stappen en het was dan ook een fluitje van een cent om vlakbij het hotel boven de grond te komen in de wijk Bayswater, zo’n negen uur na het vertrek.

Londen Pub

Na het opbergen van de bagage hebben wij eerst de omgeving nog even verkend en in de wetenschap, dat de pubs ook in Londen vroeg sluiten, maar niet te lang gewacht om een heerlijke pint lager en of ale te bemachtigen. Een pub is nooit ver weg bij onze Britse buren en er waren er dus ook een paar vlakbij het hotel. Wat ook erg goed is de keus, die je hebt in soorten, smaken en maten, daar kunnen wij in Nederland nog veel van leren en zij van onze openingstijden.

Ook heb je nog paarden in Londen

Wij hadden op de voorhand al de “Visitor Travelcard” gekocht. Er waren dus de volgende dag geen belemmeringen om ongestoord de stad te gaan verkennen. De dubbeldekkers bepalen tezamen met de taxi’s een groot deel van het straatbeeld. Maar ook paarden kom je er soms nog tegen.

Prinses Diana bij Harrods

Op bezoek in Londen moet je ook even langs Harrods, het chique warenhuis waar geen nee te koop is. Hier was ook een display ter ere van de op tragische wijze omgekomen Prinses Diana, samen met haar verloofde. Verder moet je natuurlijk alle bekende locaties even zien, zoals de Tower Bridge, Downing Street 10 en alles wat je zoal meer ziet op de buis. 25 jaar terug kon je nog op de foto voor de deur van Downing Street 10, nu is de straat volledig afgesloten en kun je de deur nog nauwelijks zien.

Tina in het Londense wassenbeeldenmuseum "Rock Circus"

Het Londense wassenbeeldenmuseum "Rock Circus" was ook erg leuk, vooral omdat ook Tina Turner hier haar eigen plekje had, samen met vele andere Rock grootheden, zoals The Beatles, Rolling Stones en nog veel meer. De gehele Rock geschiedenis is in vogelvlucht weergegeven.

Londen

De laatste volledige dag in Londen zijn we naar de wijk Camden geweest om eens lekker over de markt te struinen. Hier is echt van alles te koop, als je iets zoekt, dan vind je het hier. Het weer was prachtig, zodat er ook nog even buiten bij een sluisje rustig in het zonnetje kon worden gezeten. Met de bus zijn we bovengronds weer richting onze uitvalsbasis gegaan en dan zie je dat Londen een stad is met veel wijken, met allemaal een eigen gezicht en het is nooit saai.

Sluisje in Camden, Londen

De vierde dag was een beetje als de eerste in omgekeerde volgorde, maar nu met het besef, dat de harde realiteit zich weer aandiende. De afspraak was wel om snel weer eens een tripje als dit te boeken.

Eeltje

Wij vetrokken op 4 mei 2001richting Londen.

Eerst met de trein naar Hoek van Holland en dan met de snelle Stena HSS verbinding naar Harwich. Dan nog even met de trein naar Liverpool Station, Londen en de Underground voor het laatste stukje. Reisduur ongeveer negen uur.

Twee overnachtingen in het "Whiteleaf Hotel", 66 / 68 Inverness Terrace, London W2 3LB.

7 mei net als 4 mei, maar dan in omgekeerde volgorde.