Dublin 2004
Start Back

 

2004 Dublin Beknopte beschrijving

In april 2004 was het dan eindelijk zover, ik moest vliegen. Tot nu toe had ik de Britse Eilanden en Ierland alleen per veerboot bezocht. Het vliegtuig is de beste manier van vervoer, als je een paar nachten naar Dublin wilt gaan. De reistijd is belachelijk kort, vooral de heenreis vanwege het tijdsverschil van een uur. De kosten voor een ticket zijn ook belachelijk laag, Aer Lingus vraagt nog geen 23,00 euro voor een retourtje. Het vliegtuig vertrok om halfnegen vanaf Schiphol en om tien uur Ierse tijd rekende ik de eerste koffieronde af met Nederlandse euro’s in “Café Kylemore”, O’Connell Street, Dublin.

Ons vliegtuig

Het door ons geboekte “Dergvale” hotel ligt op loopafstand van het leuke compacte centrum van Dublin. Dublin is soms net een groot gezellig dorp. De eerste dag hebben wij vooral besteed aan het verkennen van de stad. In Dublin zijn er genoeg pubs of andere gelegenheden om zo nu en dan de voeten even te strekken.

Nieuwsgierig Winkelen

De “Dublin City Tour” was een schot in de roos. De buschauffeur was een echte entertainer en vertelde tussen de liedjes door ook veel van de geschiedenis van de stad. En omdat Ieren meestal sprookjes en werkelijkheid mixen is het waarheidsgehalte misschien niet altijd even hoog, maar wel aangenaam om naar te luisteren. Het is een hop on, hop off tour, dus je kunt altijd even iets nader bekijken. Wij zijn even uitgestapt bij de Guinness brouwerij, voor een bezichtiging.

Guinness altijd goed

Dit was zeker de moeite waard en in de top van het “Storehouse” was het lekker proeven. Het doelwit ’s avonds was het “Temple Bar” district. Leuke rookvrije pubs en druk op een vrijdagavond. Eén pub had er iets op gevonden om het rookverbod iets te verzachten, een bar in een soort open binnenruimte. Dus buiten, binnen aan de bar zitten.

Temple Bar District

De zaterdagmorgen hebben wij besteed aan een wandeling langs de haven. Het havengebied, wordt geheel omgebouwd tot een modern woongebied. De historie wordt echter niet vergeten. Een beeldengroep is hier een voorbeeld van.

De uittocht begin vorige eeuw door ondermeer uitbuiting en aardappelziektes

Het weer was goed en het was dan verder ook een leuke zaterdag om wat door het centrum en omgeving te struinen. Wij hebben een beetje gewinkeld, hebben wat voetbal in een pub gezien, lekker gegeten en hebben Molly Malone nog gezien. De avond was ook plezierig.

Molly Malone een visvrouw met een standbeeld

‘s Zondags gaan veel Dubliners richting Howth of te wel naar het strand. Wij dus ook, eerst met de trein en dan met de bus. Het was een leuk uitje, wat gegeten in “Café Caira” en nog even een kijkje nemen bij de zee en toen weer terug naar Dublin.

Howth

Nadat de tassen waren opgehaald uit het hotel, ging het weer richting luchthaven. De reis verliep zonder problemen. Dublin is echt een leuke stad om een lang weekendje door te brengen.

Tot ziens Ierland

In ongeveer 1 1/2  uur vlieg je van Amsterdam naar Dublin. Het is een leuk en makkelijk uit te houden vluchtje, met Aer Lingus.

Vertrokken 15 april en terug op 18 april.

Het Dergvale Hotel, 4 Gardiner Place, Dublin 1, Ireland, was goed en makkelijk te vinden. Het ligt dichtbij het centrum.

Maak ook een Dublin City Tour het is leuk en echt entertainment.